martes, 19 de mayo de 2015

Excursions a Barcelona

1)Cosmocaixa: Els nostres petits científics exploren el món.

L’entitat del “Cosmocaixa” ofereix a tot el públic una sèrie d’activitats, exposades en la seva pàgina web. Les activitats són de caire educatiu algunes es troben exposades permanentment com ara amb activitats familiars al Toca, toca! i activitats per als més menuts al Planetari Bombolla, Clik i Flash i d’altres estan exposades de manera temporal.

A més a més, el Planetari digital ofereix una programació estable adreçada a un públic de totes les edats.

Què hi ha a les exposicions permanents?

       El Toca, toca! Consta d’un conjunt d'activitats per a tots els públics basades en la relació directa amb tres espais naturals emblemàtics del planeta: les selves, les mediterrànies i els deserts..

El Planetari Bombolla és un espai creat especialment per despertar la curiositat dels més petits sobre el món de l'astronomia. Un cosmos en el qual podran descobrir la màgia del cel proper, les característiques dels planetes, les històries de les constel·lacions..., i on podran contemplar tot allò que hi ha al cel nocturn per descobrir-hi el que han vist al planetari.

       L’espai Clik i Flash està destinada per a nens i nenes de 3 a 6 anys. És un espai interactiu on el joc, l'observació i la deducció esdevenen eines per a la descoberta.

       A través de les olors, les sensacions tàctils, les bombolles o les màquines, aquest espai pretén despertar la curiositat dels més petits pel món de la ciència i estimular la seva actitud experimental. Acompanyats dels adults, en grups escolars o en família, els nens i nenes viuran la seva primera aproximació a la ciència.


2)Poble Espanyol: Un viatge fugaç per Espanya.

-Muntanya de Montjuïc.

Preus:

1 dia: 5 Euros adults (12 euros, 7 euros).

0 a 12 anys Gratuït.

Activitats:

-Exposició: Play-Mòbil.

-Lego: Creativitat, Habilitats.

-Gimcana Pirata.

-Taller de pa.

-Taller de vidre.

-Pintem al poble.


3)Park Güell: Els petits arquitectes imaginaris.

És un parc públic amb jardins i elements arquitectònics situat a la part superior de la ciutat de Barcelona.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.



4)Parc de la Ciutadella: Petits exploradors amb grans sentits.

El parc de la Ciutadella és un parc públic situat al districte de Ciutat Vella, de Barcelona, al triangle comprès entre l'Estació de França, l'Arc de Triomf i la Vila Olímpica, entre el passeig de Pujades, el passeig de Picasso i el carrer de Wellington.

Disposa de deu accessos i té una extensió de 17,42 hectàrees, sense comptar els terrenys que ocupa el Zoo de Barcelona.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


5)L’aquàrium: Els petits peixos de l’aquàrium.

L’Aquàrium de Barcelona alberga mes de 11.000 peixos i criatures marines de 450 especies diferents i es un dels aquaris mes importants del mon. Es tracta d’un lloc entretingut tant pels nens com per els adults.

Es trova adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


6)Casa Batlló: El món de colors.

La Casa Batlló és un edifici dissenyat per l'arquitecte Antoni Gaudí, màxim representant del modernisme català, entre 1905 i 1907.

Està situat al número 43 del passeig de Gràcia de Barcelona.

Va ser un encàrrec de Josep Batlló i Casanovas, un empresari tèxtil vinculat amb la família Godó per matrimoni. La seva part més coneguda és la façana, considerada una de les més creatives i originals treballs de l'arquitecte; combina la pedra, el ferro forjat, el trencadís de vidre i la ceràmica policromada.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


7)Laberint d’horta: En busca d’Eros.

Està situat en l’antiga finca de la família Desvalls, molt a prop de la Sierra de Collserola, que inclou un jardí neoclàssic del segle XVIII i un jardí romàntic del segle XIX. El parc està disposat en tres nivells.

Està adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


8)Zoo.

El Zoo de Barcelona comença la seva historia al any 1892 gracies a la donació d’ una col·lecció privada d’animals, que es situa al Parc de la Ciutadella. Des de llavors la família del zoo no ha deixat de créixer i en la actualitat posseeix mes de 7.000 exemplars de 400 especies diferents

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


9)Castell de Montjuïc: Els inventors de P4.

Està situat, a mes de 170 metres d’altura sobre el nivell del mar, en la cimera de la muntanya de Montjuïc de Barcelona.

El Castell de Montjuïc és una antiga fortaleza militar amb una llarga historia vinculada a la ciutat.

No es troba adaptat per a les persones amb mobilitat reduïda.


10)Fundació Joan Miró: Pintors amb Estil.

La Fundació Joan Miró està ubicada en la ciutat de Barcelona y posseeix algunes de les obres mes representatives d’aquest pintor espanyol. Hi ha mes de 10.000 peces entre pintures, escultures, tapissos, dibuixos i esbossos.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


11)Explorem el MNAC.

El Museu Nacional d'Art de Catalunya està ubicat en el Palau Nacional de Montjuïc, construït per l’exposició Internacional de 1929. 

El 1934 va obrir les seves portes com a Museu d'Art de Catalunya, reunint la col·lecció medieval. 

Posteriorment, el 1995, ja com a Museu Nacional d'Art de Catalunya,                              s’ inaugura las sales noves d’art romànic i de manera successiva es va ampliant la presentació pública dels fons, procés que culmina en 2004 amb la presentació nova d’art modern.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.


12)Museu de la Xocolata: Per llepar-nos als dits.

El Museu de la Xocolata és un equipament dinàmic impulsat pel Gremi Provincial de Pastisseria de Barcelona, ubicat a l’antic convent de Sant Agustí, que presenta un recorregut pels orígens de la xocolata, la seva arribada a Europa i la seva difusió com un element situat entre el mite i la realitat, entre les propietats medicinals i el seu valor nutritiu, que relacionen tradició amb futur i que formen part del nostre imaginari col·lectiu.

El Museu de la Xocolata es troba ubicat en un edifici històric que ja va tenir una relació amb la xocolata: al segle XVIII.

Des de l’època dels descobriments a partir del segle XV, la xocolata ha tingut un paper dins del teixit econòmic i social de la Ciutat Comtal. D’aquesta manera, el port de Barcelona va actuar com a punt de partida del producte per a la seva comercialització i difusió per Europa.

Es troba adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

No hay comentarios:

Publicar un comentario